Politica de confidențialitate. GDPR

Politica de confidențialitate Candelarium.ro

-----

Această politică de confidențialitate descrie modul în care informațiile dvs. personale sunt colectate, utilizate și distribuite atunci când vizitați sau faceți o achiziție de la Candelarium.ro („site-ul").

INFORMAȚII PERSONALE PE CARE LE COLECTĂM
Când vizitați site-ul nostru, colectăm automat anumite informații despre dispozitivul dvs., inclusiv informații despre browserul dvs. Web, adresa IP, fusul orar și unele cookie-uri instalate pe dispozitiv. În plus, pe măsură ce răsfoiți site-ul, colectăm informații despre paginile web individuale sau produsele pe care le vizualizați, ce site-uri web sau termeni de căutare v-au direcționat către site-ul nostru și informații despre cum interacționați cu site-ul. Referindu-ne la această informație colectată automat ca "Informații despre dispozitiv".
Colectăm informațiile despre dispozitiv folosind următoarele tehnologii:
- "Cookie-urile" sunt fișiere de date care sunt plasate pe dispozitiv sau pe computer și conțin adesea un identificator unic anonim. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de dezactivare a cookie-urilor, vizitați http://www.allaboutcookies.org.
- "Jurnal fișiere" acțiuni de urmărire care apar pe site și colectarea de date, inclusiv adresa dvs. IP, tipul browser-ului, furnizorul de servicii Internet, paginile de trimitere / ieșire și timbrele de dată / oră.
- "Beaconurile Web", "etichetele" și "pixelii" sunt fișiere electronice utilizate pentru a înregistra informații despre modul în care navigați pe site.
- [[INSERT DESCRIPTIONS OF OTHER TYPES OF TRACKING TECHNOLOGIES USED]]

În plus, atunci când efectuați o achiziție sau încercați să faceți o achiziție prin intermediul site-ului, colectăm următoarele categorii de date cu caracter personal, astfel cum acestea sunt furnizate de dvs. in calitate de persoana vizata si/sau sunt rezonabil necesare pentru efectuarea operatiunilor de prelucrare pentru scopurile mentionate in prezenta Politica:

  • date de identificare (g. nume si prenume, adresa de domiciliu);
  • date de contact (e.g. adresa de e-mail, adresa de corespondenta, numar de telefon, adresa de facturare, adresa de livrare);
  • informații de plată.

Când vorbim despre "Informații personale" în această politică de confidențialitate, vorbim atât de informații despre dispozitive, cât și de informații despre comandă.

CUM VĂ UTILIZĂM INFORMAȚIILE PERSONALE?
Utilizăm informațiile despre comenzi pe care le colectăm, în general, pentru a îndeplini comenzile plasate prin intermediul site-ului (inclusiv procesarea informațiilor dvs. de plată, organizarea transportului și furnizarea de facturi și / sau confirmări de comenzi). În plus, folosim aceste Informații de comandă pentru:
- a comunica cu dumneavoastră;
- scana comenzile primite pentru a depista eventualele riscuri sau fraudele; și
- în conformitate cu preferințele pe care le-ați împărtășit cu noi, vă vom oferi informații sau publicitate referitoare la produsele sau serviciile noastre.

Utilizăm informațiile despre dispozitiv pe care le colectăm pentru a ne ajuta să monitorizăm potențialele riscuri și fraude (în special adresa IP) și, în general, să îmbunătățim și să optimizăm site-ul nostru (de exemplu, generând analize despre modul în care clienții noștri navighează și interacționează cu Site-ul și pentru a evalua succesul campaniilor noastre de marketing și publicitate).

 

Furnizarea datelor cu caracter personal necesare in scopurile prevazute mai sus poate fi obligatorie. Refuzul de a ne furniza astfel de date poate determina imposibilitatea Candelarium de a incheia un contract cu dvs. sau societatea in cadrul careia va desfasurati activitatea, executarea in mod corespunzator a Contractului si/sau indeplinirea obligatiilor legale ce incumba Candelarium.

 

CARE SUNT OPERATIUNILE DE PRELUCRARE? 

Candelarium efectueaza urmatoarele operatiuni de prelucrare a datelor cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate: colectare, inregistrare, organizare, structurare, stocare, adaptare, modificare, extragere, consultare, utilizare, divulgare prin transmitere, stergere, precum si orice alte operatiuni in masura in care sunt necesare pentru incheierea unui contract si/sau executarea unui contract si/sau indeplinirea unor obligatii legale.


CARE ESTE TEMEIUL JURIDIC AL PRELUCRARII?

Datele cu caracter personal sunt prelucrate de catre Candelarium, in baza unuia dintre urmatoarele temeiuri:

  • consimtamantul dvs. in acest sens exprimat prin plasarea comenzii, abonarea la newsletter etc. (art. 6 alin. (1) lit. (a) din Regulamentul General privind Protectia Datelor („RGPD”));
  • executarea Contractului sau incheierea unui contract intre Candelarium si persoana vizata (art. 6 alin. (1) lit. (b) din RGPD);
  • indeplinirea obligatiilor legale care ii revin Candelarium (art. 6 alin. (1) lit. (c) din RGPD); 
  • interesele legitime urmarite de Candelarium (art. 6 alin. (1) lit. (f) din RGPD).

 

Candelarium poate prelucra, dupa caz, si categorii speciale de date (e.g. date privind originea rasiala sau etnica, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice sau apartenenta la sindicate, date privind sanatatea) cand persoana vizată și-a dat consimțământul explicit pentru prelucrarea acestor date cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice (art. 9 alin. (2) lit. (a) din RGPD).

 

CARE SUNT INTERESELE LEGITIME ALE CANDELARIUM?

Datele cu caracter personal sunt prelucrate, in anumite cazuri, in scopul intereselor legitime urmarite de Candelarium, precum furnizarea produselor comercializate si/sau gestionarea corespunzatoare a executarii Contractelor, functionarea corespunzatoare si/sau imbunatatirea website-ului.


CINE ARE ACCES LA DATELE CU CARACTER PERSONAL?

Datele cu caracter personal pot fi prelucrate de Candelarium prin intermediul urmatoarelor terte persoane, dupa caz: (i) furnizorul serviciilor de e-mail; datele pot fi stocate in cadrul e-mailurilor pe serverele Microsoft Corporation situate in Statele Unite ale Americii; Microsoft Corporation a aderat la EU – US Privacy Shield Framework la data de 08.12.2016; (ii) furnizorul programului de facturare;  (iii) prestatorul serviciilor de contabilitate; (iv) banca; (v) prestatorul serviciilor IT; (vi) prestatorul serviciilor de analiza web (e.g. utilizăm platforma Shopify, cea care ne ne furnizează magazinul online - puteți citi mai multe despre modul în care Shopify utilizează informațiile dvs. personale aici: https://www.shopify.com/legal/privacy, folosim Google Analytics pentru a ne ajuta să înțelegem cum clienții noștri utilizează Site-ul - puteți citi mai multe despre modul în care Google utilizează informațiile dvs. personale aici: https://www.google.com/intl/ro/policies/privacy/. De asemenea, puteți renunța la Google Analytics aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout, (vii) autoritati si institutii publice (e.g. instante judecatoresti, instante arbitrale, autoritati fiscale, primarii), (viii) colaboratori ai Candelarium (e.g. firme de curierat).

Permitem accesul la informațiile dvs. personale terților pentru a ne ajuta să vă folosim informațiile personale, așa cum este descris mai sus.

Este posibil să permitem accesul la datele dumneavoastră personale pentru a respecta legile și reglementările aplicabile, pentru a răspunde la o citație, mandat de căutare sau altă solicitare emisă de autoritățile competente pe care le putem primi sau pentru a ne proteja propriile drepturi.

REALIZAREA PERSONALĂ
Așa cum am descris mai sus, folosim informațiile dvs. personale pentru a vă oferi reclame sau comunicări de marketing vizate, pentru care dumneavoastră v-ați dat consințământul, în prealabil, despre care credem că ar putea fi de interes pentru dvs. Pentru mai multe informații despre funcționarea publicității direcționate, puteți accesa pagina educațională a inițiativei privind publicitatea în rețea ("NAI") la http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.

NU URMĂRIȚI
Rețineți că nu modificăm practicile de colectare a datelor și de utilizare a site-ului atunci când vedem semnalul Nu urmăriți din browserul dvs.

CARE SUNT DREPTURILE PERSOANELOR VIZATE?

In calitatea dvs. de persoana vizata ale carei date cu caracter personal sunt colectate si prelucrate de Candelarium, in calitate de operator, aveti urmatoarele drepturi:

  • dreptul de acces la date – aveti dreptul de a obtine din partea Candelarium o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc, precum si acces la datele respective, conform prevederilor RGPD; 
  • dreptul la rectificare – aveti dreptul de a obtine rectificarea de catre Candelarium a datelor cu caracter personal inexacte, precum si de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete; 
  • dreptul la stergerea datelor – aveti dreptul de a obtine din partea Candelarium stergerea datelor cu caracter personal care va privesc, fara intarzieri nejustificate, atunci cand, inter alia, datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; 
  • dreptul la restrictionarea prelucrarii – aveti dreptul de a obtine din partea Candelarium restrictionarea prelucrarii in cazul in care, inter alia, contestati exactitatea datelor, pentru perioada care ii permite Candelarium sa verifice exactitatea datelor;
  • dreptul la portabilitatea datelor –aveti dreptul de a primi datele cu caracter personal, astfel cum acestea au fost furnizate catre Candelarium, intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si de a transmite aceste date altui operator, in anumite conditii; 
  • dreptul la opozitie –aveti dreptul de a va opune, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, in orice moment, prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal, inclusiv crearii de profiluri pe baza respectivelor dispozitii; 
  • dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri;
  • dreptul de a depune o plangere in fata Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;
  • dreptul de a va retrage consimtamantul in orice moment, fara a afecta legalitatea prelucrarii datelor cu caracter personal efectuate de Candelarium pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia, in cazul prelucrarii datelor pentru transmiterea de news alert-uri; va puteti dezabona de la news alert-uri prin selectarea optiunii ‘unsubscribe from this list’ sau prin accesarea sectiunii ‘update subscription preferences’, urmata de optiunea dezabonare, din subsolul oricarui news alert transmis.

 

CAT TIMP SUNT STOCATE DATELE CU CARACTER PERSONAL?

Datele cu caracter personal vor fi stocate de Candelarium: (i) pe durata Contractului si, ulterior, in conformitate cu prevederile legale (e.g. in scopuri de arhivare); (ii) pe perioada necesara atingerii scopului pentru care se realizeaza prelucrarea; (iii) pe perioada necesara prestarii serviciilor de analiza web.
Când plasați o comandă prin intermediul site-ului, vom păstra informațiile dvs. de comandă pentru înregistrările noastre, cu excepția cazului în care și până când ne cereți să ștergem aceste informații.

SCHIMBĂRI
Putem actualiza din când în când această politică de confidențialitate pentru a reflecta, de exemplu, modificările aduse practicilor noastre sau din alte motive operaționale, legale sau de reglementare.

Minori
Acest site nu este destinat minorilor sub 18 ani. Minorii pot face comenzi pe site-ul nostru doar cu acceptul tutorilor legali. Considerăm că orice utilizator al site-ului nostru a luat la cunoștință toate informațiile despre politica de confidențialitate, termenii și condițiile cât și politica de returnare a produselor.

CUM POT FI ACCESATE DATELE CU CARACTER PERSONAL?

Pentru orice intrebari sau cereri referitoare la datele dvs. cu caracter personal, inclusiv in vederea exercitarii drepturilor pe care le aveti in calitate de persoana vizata, astfel cum sunt acestea mentionate in cadrul sectiunii anterioare (e.g. solicitare copie date cu caracter personal, modificare, stergere), ne puteti contacta la adresa: candelarium@cristiacornea.ro

Candelarium va furniza informatiile in format electronic atunci cand este posibil, cu exceptia cazului in care dvs. solicitati un alt format.