Returnarea produselor

Potrivit reglementărilor legale cuprinse în O.G. nr. 34/2014, în vigoare la data de 20.04.2020, cumpărătorul beneficiază de o perioadă de 14 zile calendaristice pentru a se retrage din contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere.

Cumparatorul nu beneficiaza de dreptul la retragere in cazul in care:

  • produsul este confecționat după specificaţiile prezentate de cumparator sau personalizate în mod clar;

Vanzatorul rambursează toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea consumatorului, inclusiv costurile livrării, cu exceptia costurile suplimentare în cazul în care consumatorul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de Candelarium.

Costurile care raman in sarcina consumatorului sunt costurile directe legate de returnarea produselor.

Termenul de rambursare a sumelor de bani este de maximum 14 zile calendaristice de la data la care vanzatorul este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Vânzătorul poate amâna rambursarea până la data la care primește înapoi produsele sau până la momentul la care cumpărătorul a furnizat dovada că a trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.
Cumparatorul are dreptul ca, în termen de 14 zile calendaristice de la intrarea in posisia fizica a produselor comandate, fie de catre acesta, fie de catre o parte terta desemnata de acesta, să înștiințeze vanzatorul asupra deciziei sale de a renunța la produsele comandate si să returneze produsul.

Cumparatorul poate completa şi transmite electronic de pe site-ul nostru Candelarium.ro formularul standard de retragere sau orice altă declaraţie neechivocă. Dacă folosiţi această opţiune, vă vom transmite fără întârziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere.

Returul este acceptat doar atunci când produsele nu prezintă urme de uzură, se afla în stare perfectă (așa cum au fost livrate) și sunt în același ambalaj în care au fost livrate. Spre exemplu, în cazul returnării lumânărilor naturale, acestea trebuie să fie în ambalajul original și fără să prezinte urme de o aprindere inițială.

În cazul în care acesta prezintă urme de uzură sau este deteriorat ne rezervam dreptul de a nu rambursa banii sau schimba cu un alt produs. Produsele care prezintă defecte precum: lovituri, zgârieturi, etichete murdare sau rupte, urme de uzură prin folosire, pete, crăpături, rupturi sau sunt utilizate în alte condiții decât cele pentru care au fost create, nu se pot returna.

În cazul în care integritatea ambalajului sau a produselor sunt afectate (excepție făcând sigiliul pachetului), vânzătorul își rezervă dreptul de a nu înlocui sau rambursa contravaloarea produsului returnat.

În cazul în care doriți să returnați produsele, trebuie avute in vedere următoarele:

  • contravaloarea transportului va fi suportată de cumpărător (client);
  • produsele returnate trebuie să fie în aceeași stare în care s-au livrat, adică noi și în cutie, împreună cu toate accesoriile aferente produsului, nefolosite, fără pete sau rupturi;
  • produsele trebuie să fie însoțite de o copie de pe factură, trimisă fie prin e-mail la adresa candelarium@cristiacornea.ro, fie printată și trimisă în colet;
  • vânzătorul se obligă să returneze suma achitată de client, prin transfer bancar (în contul clientului), imediat ce toate condițiile de mai sus au fost îndeplinite, în cel mult 14 zile calendaristice de la notificarea privind decizia de retragere.

Comenzile cu produse cadou în cadrul diverselor promoții trebuie returnate integral, inclusiv cu produsul trimis cadou. În caz contrar, contravaloarea produsului oferit cadou va fi oprită din suma de rambursat.

Pentru returnarea unui produs vă rugăm să ne contactați la 0733947850 sau la adresa de email candelarium@cristiacornea.ro pentru a stabili modalitatea de returnare.